Citromkrémes, babapiskótás süti: sütés nélküli isteni desszert
Nem kell hozzá semmi különös, a krémes, habos, citromos, babapiskótás süti mégis extra finom.

citromos-alom
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Az agyag a bőr védőszentje, de nem mindegy, melyik típusát alkalmazod »

Segíti a fogyást és feltölt energiával: téli vitaminbomba smoothie citrusokkal »

Fókuszban a burgundi ajkak: egyszerű téli smink minden alkalomra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a citromkrémes, babapiskótás sütit citromos álomként is ismerheted. Első ránézésre nagyon hasonlít a tiramisura, de nem mascarpone, hanem tejföl és joghurt kerül a rétegek közé. Nem túl édes, így kánikulai napokon is felüdít. Sütni nem, csak hűteni kell. 

Citromkrémes, babapiskótás süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 12 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 3.5 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 2 db citrom
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt verd kemény habbá a zselatinfix felével. A tejfölt is habosítsd, add hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, az egyik citrom frissen facsart levét, reszelt héját és a maradék zselatinfixet. Óvatosan forgasd össze a kétféle krémet. 


Egy jénai tál aljába rakj le egy réteg babapiskótát, egyengess rá krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. Arra figyelj csak, hogy a tetejére tejfölös massza kerüljön. A tetejét díszítheted a maradék citromkarikákkal, reszelt citromhéjjal vagy citromfűvel. Tedd legalább négy-hat órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon, az ízek pedig összeérjenek. 
A remegős citromos sütemény is nagy kedvenced lesz. Ebbe is sok joghurt kell! 

Ezt is szeretjük