Krémes házi citromfagyi 3 hozzávalóból
Ilyen finom citromfagyit még nem kóstoltál! A hozzávalók pedig biztos, hogy ott vannak a hűtődben.
Egy forró kánikulai napon nincs jobb a lágy, hűsítő citromfagyinál. Pillanatok alatt összeállítod, csak azt nehéz kivárni, amíg megfagy.
Citromfagyi
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg porcukor
- 5 dl joghurt
- 2 citrom
Elkészítés:
A joghurtot és a porcukrot tedd egy tálba, és gépi habverővel keverd össze jó alaposan. A citromokat facsard ki, és a levüket öntsd a masszába. Reszeld bele a héjat is. A krémet tedd egy műanyag, lezárható dobozba, és mehet is a mélyhűtőbe.
Amikor a fagyi elkezd kristályosodni, félóránként keverd össze, hogy az állaga jó krémes maradjon. Három-négy óra alatt fagy meg teljesen. Fogyasztás előtt 10-15 perccel vedd ki a fagyasztóból, pihentesd szobahőmérsékleten, hogy engedjen egy kicsit, és jól adagolható legyen.
