Sűrű, ízletes amerikai leves: a chowder jól bevált receptje
A chowder sűrűbb és laktatóbb, mint egy sima leves. Kukoricával és krumplival nagyon tartalmas és finom.

A tejszínnel készülő chowder az angolszász országokban és Amerikában is nagyon népszerű. A szalonna és hagyma adja az ízletes alapot. Legtöbbször kukoricával, hallal vagy kagylóval készítik, és zöldségek is jócskán kerülnek bele. Olyan sűrű, mint a mi ragulevesünk. Ez a kukoricás változat biztos nyerő.
Chowder-recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 doboz konzerv kukorica
- 50 dkg krumpi
- 10 dkg szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 2 db leveskocka
- 2 dl tejszín
- 1 ág kakukkfű
- 1 db paradicsom
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A szalonnát vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd ropogósra. Szedd ki belőle a pörcöket, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az aprított hagymát. Rakd hozzá a felkockázott krumplit, a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsolj bele leveskockát, add hozzá a kukoricát. Főzd meg körülbelül 25 perc alatt.
Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel, majd csorgasd hozzá a tejszínt. Rakd vissza a szalonnát, és rottyantsd össze. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálald.
A sűrű leves után már nem bírsz sokat enni. Egy-két darab amerikai palacsinta jólesik desszertként.