Sűrű, ízletes amerikai leves: a chowder jól bevált receptje
A chowder sűrűbb és laktatóbb, mint egy sima leves. Kukoricával és krumplival nagyon tartalmas és finom.

chowder
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Megköti a vizet és nyugtatja az érzékeny bőrt a kolloid zab: ezért jobb, mint a sima »

Megvan a szezon kedvenc karcsúsító ruhadarabja: a húzott derekú felső most nagyon divatos »

Haslapító, fogyást segítő pilates 10 percben: kezdőknek is hatásos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínnel készülő chowder az angolszász országokban és Amerikában is nagyon népszerű. A szalonna és hagyma adja az ízletes alapot. Legtöbbször kukoricával, hallal vagy kagylóval készítik, és zöldségek is jócskán kerülnek bele. Olyan sűrű, mint a mi ragulevesünk. Ez a kukoricás változat biztos nyerő.

Chowder-recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 doboz konzerv kukorica
  • 50 dkg krumpi
  • 10 dkg szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd ropogósra. Szedd ki belőle a pörcöket, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az aprított hagymát. Rakd hozzá a felkockázott krumplit, a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsolj bele leveskockát, add hozzá a kukoricát. Főzd meg körülbelül 25 perc alatt.
 

Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel, majd csorgasd hozzá a tejszínt. Rakd vissza a szalonnát, és rottyantsd össze. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálald.
A sűrű leves után már nem bírsz sokat enni. Egy-két darab amerikai palacsinta jólesik desszertként.

Ezt is szeretjük