Az elronthatatlan chilis bab receptje: szinte megáll benne a kanál
Az izgalmas ízvilágú chilis babra a férfiak nyáron sem tudnak nemet mondani.


- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
- Visszatért a ’90-es évek legnőiesebb darabja: a szaténszoknya már nem csak alkalmi viselet, az utcán is divatos »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Ha szeretnéd, hogy még jobban csöpögjön a homlokodról a verejték, főzz egy nagy adag chilis babot! A mexikói étel annyira laktató, hogy második fogásról már nem is kell gondoskodnod. Tortillával tálalva még autentikusabb. Ha elöl van a bogrács, abban is megfőzheted. Molnár Béla receptje.
Chilis bab recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg szárazbab
- 50 dkg darált marhahús
- 50 dkg füstölt sonka
- 10 dkg sajt
- 1 doboz morzsolt csemegekukorica
- 1 db chilipaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- petrezselyem
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú lábost önts körülbelül háromnegyedig vízzel, és kezdd főzni. Amíg az felforr, válogasd át a babot, majd az egészséges szemek mehetnek is az edénybe. Ha ismét lobog a víz, zárd el a gázt, és fedd le a lábost. Hagyd így a babot egy órán át.
Közben a hagymát pucold meg, és vágd apróra, a chilit karikázd fel. Felforrósított zsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a darált húst és a zúzott fokhagymát. Süsd egészen addig, amíg a hús kifehéredik. Tedd bele a babot és a felkockázott sonkát, ezt követően öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.
Közepes lángon főzd körülbelül egy órán keresztül. Ha a bab már majdnem teljesen puha, tedd bele a chilit, a kukoricakonzervet, és főzd puhára. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal és petrezselyemmel.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept