Az elronthatatlan chilis bab receptje: szinte megáll benne a kanál
Az izgalmas ízvilágú chilis babra a férfiak nyáron sem tudnak nemet mondani.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha szeretnéd, hogy még jobban csöpögjön a homlokodról a verejték, főzz egy nagy adag chilis babot! A mexikói étel annyira laktató, hogy második fogásról már nem is kell gondoskodnod. Tortillával tálalva még autentikusabb. Ha elöl van a bogrács, abban is megfőzheted. Molnár Béla receptje.
Chilis bab recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg szárazbab
- 50 dkg darált marhahús
- 50 dkg füstölt sonka
- 10 dkg sajt
- 1 doboz morzsolt csemegekukorica
- 1 db chilipaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- petrezselyem
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú lábost önts körülbelül háromnegyedig vízzel, és kezdd főzni. Amíg az felforr, válogasd át a babot, majd az egészséges szemek mehetnek is az edénybe. Ha ismét lobog a víz, zárd el a gázt, és fedd le a lábost. Hagyd így a babot egy órán át.
Közben a hagymát pucold meg, és vágd apróra, a chilit karikázd fel. Felforrósított zsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a darált húst és a zúzott fokhagymát. Süsd egészen addig, amíg a hús kifehéredik. Tedd bele a babot és a felkockázott sonkát, ezt követően öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.
Közepes lángon főzd körülbelül egy órán keresztül. Ha a bab már majdnem teljesen puha, tedd bele a chilit, a kukoricakonzervet, és főzd puhára. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal és petrezselyemmel.

Még több recept