Pikáns házi trüffelgolyó: pillanatok alatt elkészül a mennyei csokis desszert
Ha szereted a pikáns ízeket, dobd fel a csokis trüffelgolyót egy kis chilivel!

A csokis trüffellel nincs sok munka, csak hagyni kell, hogy a massza a hűtőben álljon össze minimum négy óra, de inkább egy egész éjszaka alatt. A chilit ízlés szerint adagold bele: inkább kevesebbel kezdj, és addig kóstolgasd, amíg el nem éred a kívánt erősséget.
Chilis trüffelgolyók
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg étcsoki
- 1 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
- ízlés szerint chili
- darált mandula a forgatáshoz
Elkészítés:
A habtejszínt forrald fel. A csokit törd össze, öntsd le a forró tejszínnel, kevergesd, amíg elolvad, majd fűszerezd fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, és ízlés szerint a chilivel. Add hozzá a porcukrot és az olajat, keverd alaposan össze, és tedd be a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a masszát nagyon enyhén olvaszd fel vízgőz fölött, hogy formázható állagot vegyen fel, majd készíts belőle golyókat. Pihentesd őket néhány percig sütőpapírral kibélelt tálcán - még jobb, ha a hűtőbe is vissza tudod őket tenni -, majd forgasd meg darált mandulában.
Hasonlóan sütés nélkül készül az édesszájúak nagy kedvence, a mandulával töltött kókuszgolyó.