Aranysárga, pihe-puha piskóta
A chiffon nem más, mint a piskóta még légiesebb, puhább kiadásban. Ránézésre a kuglófra emlékeztet.
A chiffon az amerikaiak olajos, lyukas piskótája. Lekvárral, öntettel még varázslatosabb. Speciális forma híján süsd meg bátran kedvenc tepsidben. A klasszikus piskótánál is van néhány fontos, készítéskor betartandó szabály, ez alól a chiffon sem kivétel.
Chiffon
Hozzávalók
- 30 dkg kristálycukor
- 28 dkg liszt
- 8 tojás
- 1,8 dl olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 g borkősav
- csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és vegyítsd 20 dkg cukorral, a sütőporral és a sóval, majd tedd félre egy kicsit. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd krémesre a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat, facsard hozzá a citromok levét, és dolgozd hozzá a lisztes elegyet. Egy másik edényben a fehérjét verd kemény habbá a borkősavval, és fakanállal több részletben forgasd a masszába. Nagyon fontos, hogy közben ne törd meg.
Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 160 fokon süsd 35-40 percig. Legalább 20 percig ne nyisd ki az ajtót. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt kést üresen húzod ki, a piskóta elkészült. Rögtön válaszd el az edény falától, ha máshogy nem sikerül, egy kés segítségével. Mielőtt bármit kezdenél vele, hűtsd ki teljesen.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció