Aranysárga, pihe-puha piskóta

Így még soha nem próbáltad

A chiffon nem más, mint a piskóta még légiesebb, puhább kiadásban. Ránézésre a kuglófra emlékeztet.

Aranysárga, pihe-puha piskóta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A chiffon az amerikaiak olajos, lyukas piskótája. Lekvárral, öntettel még varázslatosabb. Speciális forma híján süsd meg bátran kedvenc tepsidben. A klasszikus piskótánál is van néhány fontos, készítéskor betartandó szabály, ez alól a chiffon sem kivétel.

Chiffon

Hozzávalók

  • 30 dkg kristálycukor
  • 28 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 1,8 dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 g borkősav
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és vegyítsd 20 dkg cukorral, a sütőporral és a sóval, majd tedd félre egy kicsit. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd krémesre a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat, facsard hozzá a citromok levét, és dolgozd hozzá a lisztes elegyet. Egy másik edényben a fehérjét verd kemény habbá a borkősavval, és fakanállal több részletben forgasd a masszába. Nagyon fontos, hogy közben ne törd meg.

Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 160 fokon süsd 35-40 percig. Legalább 20 percig ne nyisd ki az ajtót. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt kést üresen húzod ki, a piskóta elkészült. Rögtön válaszd el az edény falától, ha máshogy nem sikerül, egy kés segítségével. Mielőtt bármit kezdenél vele, hűtsd ki teljesen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük