Krémes céklás rizottó feta sajttal megbolondítva: nem mindegy, milyen rizsből készíted
Ha szereted a krémes rizottót, mindenképpen próbáld ki ezt a színpompás, céklás, feta sajttal megbolondított változatot is!

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A rizottó készítésének két fő titka van. Először is fontos, hogy kifejezetten erre a célra használatos rizottórizsből főzd, más fajtából ugyanis nem lesz megfelelő az állaga. Fontos továbbá, hogy ne sima vízzel, hanem zöldség- vagy húslevesalaplével öntsd fel a szemeket. Legjobb a házi készítésű alaplé, de ha nincs otthon, kockából is megfőzheted.
Céklás rizottó fetával
Hozzávalók
- 50 dkg cékla
- 30 dkg rizottórizs
- 10 dkg feta
- 10 dkg rukkola
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A céklákat hámozd meg, vágd félbe, és helyezd a darabokat egymás mellé, egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, locsold meg kevés olívaolajjal, majd süsd puhára jó háromnegyed óra alatt. Ha már könnyen beléjük tudsz szúrni egy villát, vedd ki a céklákat a sütőből, és turmixgépben pépesítsd.
A megpucolt, apróra vágott vöröshagymát párold üvegesre az olívaolajon, majd dobd hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, és együtt kevergesd még egy-két percig. Add hozzá a rizst, kis lángon pirítsd folyamatosan kevergetve pár percig, majd öntsd fel borral. Ha az alkohol elpárolog, merőkanállal, fokozatosan adagold hozzá az alaplevet, egyszerre mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz. Ha már puha, keverd hozzá a céklapürét, és forrald össze az egészet. Díszítsd megmosott, összetépett rukkolalevelekkel és fetakockákkal.
Ha további friss tavaszi ízekre vágysz, a medvehagymás rizottót is neked találták ki.
Még több recept