Krémes céklás rizottó feta sajttal megbolondítva: nem mindegy, milyen rizsből készíted
Ha szereted a krémes rizottót, mindenképpen próbáld ki ezt a színpompás, céklás, feta sajttal megbolondított változatot is!

fetas-ciklarizotto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizottó készítésének két fő titka van. Először is fontos, hogy kifejezetten erre a célra használatos rizottórizsből főzd, más fajtából ugyanis nem lesz megfelelő az állaga. Fontos továbbá, hogy ne sima vízzel, hanem zöldség- vagy húslevesalaplével öntsd fel a szemeket. Legjobb a házi készítésű alaplé, de ha nincs otthon, kockából is megfőzheted.

Céklás rizottó fetával

Hozzávalók:

  • 50 dkg cékla
  • 30 dkg rizottórizs
  • 10 dkg feta
  • 10 dkg rukkola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A céklákat hámozd meg, vágd félbe, és helyezd a darabokat egymás mellé, egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, locsold meg kevés olívaolajjal, majd süsd puhára jó háromnegyed óra alatt. Ha már könnyen beléjük tudsz szúrni egy villát, vedd ki a céklákat a sütőből, és turmixgépben pépesítsd.
 

A megpucolt, apróra vágott vöröshagymát párold üvegesre az olívaolajon, majd dobd hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, és együtt kevergesd még egy-két percig. Add hozzá a rizst, kis lángon pirítsd folyamatosan kevergetve pár percig, majd öntsd fel borral. Ha az alkohol elpárolog, merőkanállal, fokozatosan adagold hozzá az alaplevet, egyszerre mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz. Ha már puha, keverd hozzá a céklapürét, és forrald össze az egészet. Díszítsd megmosott, összetépett rukkolalevelekkel és fetakockákkal.
Ha további friss tavaszi ízekre vágysz, a medvehagymás rizottót is neked találták ki.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük