Ínycsiklandó céklás, fetás tészta: kicsit édes, kicsit sós

Az ínycsiklandó céklás, fetás tésztát hidegen és melegen is fogyaszthatod.

ceklas-fetas-salata
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár vacsorára, akár könnyebb ebédre vágysz, ez a tészta remek választás. Főleg azért, mert a cékla tele van vitaminnal, így jó belőle minél többet fogyasztani a téli időszakban. Alapnak a penne kiváló. Az édeskés cékla és a sós feta pedig remekül kiegészítik egymást. 

Céklás, fetás tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg feta sajt
  • 3 db cékla
  • 5 dkg rukkola
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, kockázd fel, majd rakd egy nagyobb tepsibe. Ízlés szerint sózd és borsozd. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat az átnyomott fokhagymával, és locsold meg vele a céklát. Told a sütőbe, és süsd 200 fokon 30-40 percig.
Amíg a cékla sül, lobogó sós vízben főzd ki a tésztát nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le és csepegtesd le.
 
A sütőből kivett céklás egyveleget keverd össze a tésztával, majd tépkedj rá rukkolaleveleket, és morzsolj rá fetát. Akár azonnal fogyaszthatod, de ha hidegen kívánod, tedd az erkélyre vagy a hűtőbe néhány órára.
Próbáld ki a répás tésztasalátát is házi majonézzel!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük