Ínycsiklandó céklás, fetás tészta: kicsit édes, kicsit sós
Az ínycsiklandó céklás, fetás tésztát hidegen és melegen is fogyaszthatod.

Akár vacsorára, akár könnyebb ebédre vágysz, ez a tészta remek választás. Főleg azért, mert a cékla tele van vitaminnal, így jó belőle minél többet fogyasztani a téli időszakban. Alapnak a penne kiváló. Az édeskés cékla és a sós feta pedig remekül kiegészítik egymást.
Céklás, fetás tészta
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 20 dkg feta sajt
- 3 db cékla
- 5 dkg rukkola
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, kockázd fel, majd rakd egy nagyobb tepsibe. Ízlés szerint sózd és borsozd. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat az átnyomott fokhagymával, és locsold meg vele a céklát. Told a sütőbe, és süsd 200 fokon 30-40 percig.
Amíg a cékla sül, lobogó sós vízben főzd ki a tésztát nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le és csepegtesd le.
A sütőből kivett céklás egyveleget keverd össze a tésztával, majd tépkedj rá rukkolaleveleket, és morzsolj rá fetát. Akár azonnal fogyaszthatod, de ha hidegen kívánod, tedd az erkélyre vagy a hűtőbe néhány órára.
Próbáld ki a répás tésztasalátát is házi majonézzel!