Krémes céklás rizottó fetával turbózva: köret és főétel is lehet
Rizottóval és fetával imádni fogod az egészséges céklát. Húsok mellé is kiváló választás.

ceklarizotto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cékla egyáltalán nem unalmas, a savanyúság mellett annyi mindent készíthetsz belőle. Jó levesnek, köretnek, sőt még süteményekbe is kiváló. A rizottót is élvezetesebbé, izgalmasabbá teheted vele. Érdemes gumikesztyűben vagdosnod a céklát, mert a kezedet is megszínezi. 

Céklás, fetás rizottó

Hozzávalók:

  • 40 dkg cékla
  • 25 dkg rizottórizs
  • 10 dkg feta sajt
  • 7 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl fehér bor
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és az édesburgonyát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd meg sütőpapírral bélelt tepsiben körülbelül 50 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a sütőből. A céklát pürésítsd, az édesburgonyát hagyhatod kisebb darabokban. 
 

A vajat olvaszd fel, tégy hozzá egy evőkanál olívaolajat, dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rakd hozzá a rizst, pirítsd egy kicsit kevergetve, majd öntsd fel a borral. Amikor magába szívja, adagold hozzá részletekben a levest. Keverd hozzá a céklát és az édesburgonyát. Amikor a rizs puha, morzsold rá a fetát. Tálalás előtt még feldobhatod rukkolával, és zöldfűszerekkel is megszórhatod.  
A céklás hummusz egészséges és finom kence. Kenheted a kenyeredre, vagy mártogatósként is tálalhatod. 

Ezt is szeretjük