Krémes céklás rizottó fetával turbózva: köret és főétel is lehet
Rizottóval és fetával imádni fogod az egészséges céklát. Húsok mellé is kiváló választás.

ceklarizotto
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Így kezeld a kényes, kombinált bőrt télen: ezek a hatóanyagok tényleg beválnak »

Elképesztően menő kalapok és ékszerek használt holmikból: az idős nő kincset lát abban, amit más kidobna »

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cékla egyáltalán nem unalmas, a savanyúság mellett annyi mindent készíthetsz belőle. Jó levesnek, köretnek, sőt még süteményekbe is kiváló. A rizottót is élvezetesebbé, izgalmasabbá teheted vele. Érdemes gumikesztyűben vagdosnod a céklát, mert a kezedet is megszínezi. 

Céklás, fetás rizottó

Hozzávalók:

  • 40 dkg cékla
  • 25 dkg rizottórizs
  • 10 dkg feta sajt
  • 7 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl fehér bor
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és az édesburgonyát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd meg sütőpapírral bélelt tepsiben körülbelül 50 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a sütőből. A céklát pürésítsd, az édesburgonyát hagyhatod kisebb darabokban. 
 

A vajat olvaszd fel, tégy hozzá egy evőkanál olívaolajat, dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rakd hozzá a rizst, pirítsd egy kicsit kevergetve, majd öntsd fel a borral. Amikor magába szívja, adagold hozzá részletekben a levest. Keverd hozzá a céklát és az édesburgonyát. Amikor a rizs puha, morzsold rá a fetát. Tálalás előtt még feldobhatod rukkolával, és zöldfűszerekkel is megszórhatod.  
A céklás hummusz egészséges és finom kence. Kenheted a kenyeredre, vagy mártogatósként is tálalhatod. 

Ezt is szeretjük