Krémes céklás rizottó fetával turbózva: köret és főétel is lehet
Rizottóval és fetával imádni fogod az egészséges céklát. Húsok mellé is kiváló választás.
A cékla egyáltalán nem unalmas, a savanyúság mellett annyi mindent készíthetsz belőle. Jó levesnek, köretnek, sőt még süteményekbe is kiváló. A rizottót is élvezetesebbé, izgalmasabbá teheted vele. Érdemes gumikesztyűben vagdosnod a céklát, mert a kezedet is megszínezi.
Céklás, fetás rizottó
Hozzávalók
- 40 dkg cékla
- 25 dkg rizottórizs
- 10 dkg feta sajt
- 7 dl húsleves
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl fehér bor
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A céklát és az édesburgonyát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd meg sütőpapírral bélelt tepsiben körülbelül 50 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a sütőből. A céklát pürésítsd, az édesburgonyát hagyhatod kisebb darabokban.
A vajat olvaszd fel, tégy hozzá egy evőkanál olívaolajat, dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rakd hozzá a rizst, pirítsd egy kicsit kevergetve, majd öntsd fel a borral. Amikor magába szívja, adagold hozzá részletekben a levest. Keverd hozzá a céklát és az édesburgonyát. Amikor a rizs puha, morzsold rá a fetát. Tálalás előtt még feldobhatod rukkolával, és zöldfűszerekkel is megszórhatod.
A céklás hummusz egészséges és finom kence. Kenheted a kenyeredre, vagy mártogatósként is tálalhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció