Ropogós, fűszeres céklafasírt: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Süsd tepsiben a céklafasírtot, úgy még kevesebb kalóriát tartalmaz!
Hús nélkül is készíthetsz remek fasírtot. Ezekben a zöldséges pogácsákban alig van kalória, mégis laktatóak és ízletesek. Ugyanúgy kínálhatod a céklafasírtot önálló fogásként, mint főzelékekre feltétként. A fokhagymát nehogy kihagyd belőle, még pikánsabbá teszi!
Céklafasírt recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db cékla
- 2 db édeburgonya
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg rizsliszt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát és az édesburgonyát hámozd meg, mosd meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Tégy hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj, végül forgasd hozzá a reszelt sajtot. Készíts belőle pogácsákat.
Rendezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Félidőben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak. Ha jó ropogósak, kiveheted a sütőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció