Ropogós, fűszeres céklafasírt: ezt edd, ha fogyni szeretnél

Süsd tepsiben a céklafasírtot, úgy még kevesebb kalóriát tartalmaz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hús nélkül is készíthetsz remek fasírtot. Ezekben a zöldséges pogácsákban alig van kalória, mégis laktatóak és ízletesek. Ugyanúgy kínálhatod a céklafasírtot önálló fogásként, mint főzelékekre feltétként. A fokhagymát nehogy kihagyd belőle, még pikánsabbá teszi!

ceklafasirt

Céklafasírt recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db cékla
  • 2 db édeburgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg rizsliszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és az édesburgonyát hámozd meg, mosd meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Tégy hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj, végül forgasd hozzá a reszelt sajtot. Készíts belőle pogácsákat.


Rendezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Félidőben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak. Ha jó ropogósak, kiveheted a sütőből.

ceklafasirt

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük