5 hatásos recept Candida ellen

Amíg az immunrendszer normálisan működik, a Candida gomba nem okoz panaszokat. De ha megtörténik, fontos a megfelelő táplálkozás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kapros-hagymás zellersaláta

Hozzávalók:

  • 1 alma nagyságú zellergyökér
  • 1 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál szezámmag

Pirítsd meg a szezámmagot, majd kávéőrlőn őröld meg.

A zellert reszeld le, a hagymát aprítsd fel, a kaprot vágd apróra, add hozzá a pirított szezámmagot, sózd meg, és keverd össze.

Hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek. Fogyaszd lepénnyel vagy puffanccsal.

Csirkeleves

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkeszárny és/vagy csirkeaprólék
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • zeller
  • karalábé
  • biovegeta
  • csipetnyi só
  • tárkony
  • olaj

Az apróbb darabokra vágott csirkét pirítsd meg olajon, majd, amikor már fehér, öntsd fel vízzel. Add hozzá a felszeletelt zöldségeket – ízlés szerint - és az egészben hagyott vöröshagymát. Ízesítsd sóval és biovegetával. A tárkonyt a végén tedd bele. Addig főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Sült cukkíni citromos öntettel

Hozzávalók:

  • 5 darab közepes méretű cukkíni
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • bors

A megmosott cukkínit szeleteld hosszában ujjnyi vastagságúra. Mértékletesen sózd meg, hagyd állni körülbelül 20 percig, majd töröld szárazra, és süsd ropogósra mindkét oldalát. Tedd papírszalvétára, hogy az olaj eltávozzon. Keverd össze az olívaolajat, a bazsalikomot, a borsot, az összezúzott fokhagymát és a citrom levét. Öntsd a keveréket a cukkínire. Tálalhatod azonnal pirítóssal, de hagyhatod kicsit hűtőben is állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Ízletes, omlós pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 2 citrom
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg margarin
  • 5 evőkanál húsleves-alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A pulykaszeleteket verd vékonyra, ízlés szerint sózd, borsozd. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a margarin felét és az olívaolajat, majd a hússzeletek mindkét felét süsd 2-2 percig. Miután megsültek, vedd ki a húsokat, és tedd félre. A húsleves-alaplét öntsd a pecsenyeléhez a serpenyőbe, add hozzá a maradék margarint, egy citrom levét és az apróra vágott petrezselymet. Főzd össze a szószt, tedd vissza a húsokat még pár percre, majd szedd tálra, és öntsd rá a szószt. A másik citromot szeleteld vékonyra, és ezzel díszítve tálald a húst.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Sós gofri

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kölesliszt vagy zabliszt
  • 2 evőkanál hajdinaliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál köménymag vagy kapormag vagy zellermag

A hozzávalókat jól keverd el, adj hozzá vizet, majd 1 óra hosszát hagyd állni. Sűrűnek kell lennie, mint a nokedlinek. A formában süsd ki, kend meg fokhagymával. Csurgass rá szójaszószos olajat, és fogyaszd nyers zöldséggel.

Ezt is szeretjük