Camembert cipóban sütve: isteni forró vacsora hideg napokra
Fantasztikus ötlet, és milyen egyszerű! A cipóban sült camembert remek vacsora hideg téli napokon.

A camembert cipóban sütve szuperegyszerű, de fantasztikus fogás. A cipó belsejét is érdemes fűszeres olívaolajjal meglocsolni és megsütni. Azért kell a camembert sajtot bevágni, hogy a fűszerek jobban átjárják. A forró cipó és sajt együtt nagyon laktató.
Camembert cipóban sütve
Hozzávalók
- 1 db cipó
- 25 dkg camembert sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 2 evőkanál olívaolaj
- citromlé
Elkészítés:
A kenyér tetejét vágd le, és kanalazd ki a belsejét. Akkora lyukat készíts, hogy elférjen benne a camembert. Az olívolajat keverd össze kevés rozmaringgal, zúzott fokhagymával és pár csepp citromlével, majd locsold meg vele a buci alját. Rakd bele a sajtot, és a tetejére is önts a keverékből. Tedd rá a maradék rozmaringot.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor a sajt megolvad, a cipó kicsit megpirul, kiveheted a sütőből.
A mézes, diós camembert tökéletes előétel akár ünnapi alkalmakkor is.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció