Camembert cipóban sütve: isteni forró vacsora hideg napokra

Fantasztikus ötlet, és milyen egyszerű! A cipóban sült camembert remek vacsora hideg téli napokon.

Camembert cipóban sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

 A camembert cipóban sütve szuperegyszerű, de fantasztikus fogás. A cipó belsejét is érdemes fűszeres olívaolajjal meglocsolni és megsütni. Azért kell a camembert sajtot bevágni, hogy a fűszerek jobban átjárják. A forró cipó és sajt együtt nagyon laktató.

Camembert cipóban sütve

Hozzávalók

  • 1 db cipó
  • 25 dkg camembert sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A kenyér tetejét vágd le, és kanalazd ki a belsejét. Akkora lyukat készíts, hogy elférjen benne a camembert. Az olívolajat keverd össze kevés rozmaringgal, zúzott fokhagymával és pár csepp citromlével, majd locsold meg vele a buci alját. Rakd bele a sajtot, és a tetejére is önts a keverékből. Tedd rá a maradék rozmaringot. 
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor a sajt megolvad, a cipó kicsit megpirul, kiveheted a sütőből. 
A mézes, diós camembert tökéletes előétel akár ünnapi alkalmakkor is. 
 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük