Sütőben sült bundás kenyér
A bundás kenyér sütőben sütve kiadós, finom, és egészségesebb, mint ha percekig olajban áztatnád.
Ha van otthon néhány szelet száraz kenyér, ne dobd ki, hanem hasznosítsd a lehető legjobban! Próbáld ki a bundás kenyeret sütőben sütve. Ha akarod, a masszába keverhetsz sonkát, szalonnát, vagy lilahagymát is szórhatsz a bundás kenyér tetejére.
Bundás kenyér sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg reszelt sajt
- 8 nagy szelet kenyér
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 4 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Tedd egy nagyobb tálba a tojásokat, és villával verd fel. Keverd hozzá a tejet, a tejfölt, sózd, borsozd, és nyomd bele a fokhagymát. Ha szereted a csípőset, egy kis chilivel még pikánsabbá teheted. Forgasd meg a masszában jó alaposan a kenyereket, majd rakd a tepsibe.
Ha maradt még a tojásos keverékből, öntsd a kenyerekre, nem baj, ha lefolyik róluk. Tedd a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd addig, amíg a kenyerek szép aranybarnák lesznek. Ez hozzávetőleg 20-25 perc. Ha kiveszed, szórd meg reszelt sajttal, és még melegen kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció