Sütőben sült bundás kenyér

Nem lesz olajszag a lakásban

A bundás kenyér sütőben sütve kiadós, finom, és egészségesebb, mint ha percekig olajban áztatnád.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van otthon néhány szelet száraz kenyér, ne dobd ki, hanem hasznosítsd a lehető legjobban! Próbáld ki a bundás kenyeret sütőben sütve. Ha akarod, a masszába keverhetsz sonkát, szalonnát, vagy lilahagymát is szórhatsz a bundás kenyér tetejére.

Bundás kenyér sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 nagy szelet kenyér
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 4 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Tedd egy nagyobb tálba a tojásokat, és villával verd fel. Keverd hozzá a tejet, a tejfölt, sózd, borsozd, és nyomd bele a fokhagymát. Ha szereted a csípőset, egy kis chilivel még pikánsabbá teheted. Forgasd meg a masszában jó alaposan a kenyereket, majd rakd a tepsibe.

Ha maradt még a tojásos keverékből, öntsd a kenyerekre, nem baj, ha lefolyik róluk. Tedd a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd addig, amíg a kenyerek szép aranybarnák lesznek. Ez hozzávetőleg 20-25 perc. Ha kiveszed, szórd meg reszelt sajttal, és még melegen kínáld.

15892625 de139ac0b383973b73a31f20b332727e wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük