Sajtos-tejfölös bundás karfiol, sütőben sütve - Olyan, mint a rántott, csak nem lesz olajszag
Nem terheli meg sem a gyomrodat, sem a pénztárcádat ez a karfiol.

Sajtos-tejfölös bundás karfiol, sütőben sütve - Olyan, mint a rántott, csak nem lesz olajszag
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 2 dl tejföl
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg alaposan. Tégy fel egy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá sót, majd rakd bele a karfiolt. Főzd öt perc alatt félpuhára. Utána szűrd le, csepegtesd le róla a vizet. Ügyelj, hogy ne legyen túl puha, mert akkor nem tudod jól bepanírozni.

A bundához keverd össze a tojást és a tejfölt, majd ízesítsd sóval, borssal, mustárral, reszeld bele a fokhagymát. Forgasd bele a karfiolt. Végül hempergesd meg a zsemlemorzsa és reszelt sajt keverékben. Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, szórd meg zsemlemorzsával. Rendezd el benne a karfiolt, majd 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük