Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb, mint rántva
A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag, amiből jobbnál jobb ételeket készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában és sok sajttal is!

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Gyógynövény a konyhából, amely megküzd a pattanásokkal és az öregedés jeleivel: a bazsalikom felpezsdíti a fáradt arcbőrt »
- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a sós, fűszeres palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé macerás elkészíteni. Minden eddiginél finomabb lesz, ha sajttal megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája extrán ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz.
Bundás karfiol sajttal összesütve
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 15 dkg sajt
- 12 dkg liszt
- 5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel, közben ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell kapnod. Szükség esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel, sűríteni pedig liszttel tudod. Mártsd a karfiolrózsákat a masszába, és forró olajban süsd aranybarnára minden oldalukat. Szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat. Ezt követően rendezd a karfiolokat vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd össze 15 perc alatt, vagy amíg a sajt megolvad.
A darált hússal töltött karfiol besamelmártással, sajttal sütve tényleg fenséges. Ne hagyd ki!
Még több recept