Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb, mint rántva
A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag, amiből jobbnál jobb ételeket készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában és sok sajttal is!

karfiol-bundaban-sajttal-osszesutve
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a sós, fűszeres palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé macerás elkészíteni. Minden eddiginél finomabb lesz, ha sajttal megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája extrán ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz. 

Bundás karfiol sajttal összesütve

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 15 dkg sajt
  • 12 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. 

A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel, közben ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell kapnod. Szükség esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel, sűríteni pedig liszttel tudod. Mártsd a karfiolrózsákat a masszába, és forró olajban süsd aranybarnára minden oldalukat. Szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat. Ezt követően rendezd a karfiolokat vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd össze 15 perc alatt, vagy amíg a sajt megolvad. 
A darált hússal töltött karfiol besamelmártással, sajttal sütve tényleg fenséges. Ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük