Buborékgofri kevert tésztából: speciális sütővel gyerekjáték elkészíteni

Ha van hozzá megfelelő sütőd, pillanatok alatt elkészítheted a jópofa buborékgofrit.

Buborék gofri
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Hong Kongból származó buborék gofri hasonlóan úgy készül, mint a hagyományos változat, a vicces forma eléréséhez viszont speciális sütőt kell használni. Hogy igazán ropogós legyen, kukoricakeményítőt is adj hozzá.

A mennyiségeket legegyszerűbben egy 2,5 decis bögrében mérheted ki.

Buborékgofri

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál étolaj + a sütő kikenéséhez
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre víz
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a kukoricakeményítőt, a lisztet, sütőport, a cukrot és a sót vegyítsd el egy tálban. 

Egy másik tálban verd fel enyhén a tojásokat, majd vegyítsd hozzá a vaníliaaromát, a tejet és a vizet. Keverd össze, majd adagold bele a lisztes-cukros részt is.

A buborékos gofrisütőt kend ki olajjal, és forrósítsd fel. Adagolj bele egy merőkanálnyi tésztát, és ha a használati utasítás máshogy nem javasolja, négy perc alatt süsd ropogósra. Így folytasd, amíg a tészta el nem fogy. Tálald fagyival, tejszínhabbal, csokikrémmel, porcukorral vagy gyümölcsökkel.

Hasonlóan finom desszert lehet a marokkói lyukas palacsinta is.

Marokkói ezerlyukú palacsinta: a meseszép finomság egyszerűen készül

A marokkói palacsinta felszíne buborékos, mely az élesztőnek köszönhetően jön létre sütés közben.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük