Buborékgofri kevert tésztából: speciális sütővel gyerekjáték elkészíteni
Ha van hozzá megfelelő sütőd, pillanatok alatt elkészítheted a jópofa buborékgofrit.
A Hong Kongból származó buborék gofri hasonlóan úgy készül, mint a hagyományos változat, a vicces forma eléréséhez viszont speciális sütőt kell használni. Hogy igazán ropogós legyen, kukoricakeményítőt is adj hozzá.
A mennyiségeket legegyszerűbben egy 2,5 decis bögrében mérheted ki.
Buborékgofri
Hozzávalók 4 személyre
- 3 evőkanál étolaj + a sütő kikenéséhez
- 2 tojás
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 teáskanál sütőpor
- 1.5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 0.5 bögre tej
- 0.5 bögre víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, tehát a kukoricakeményítőt, a lisztet, sütőport, a cukrot és a sót vegyítsd el egy tálban.
Egy másik tálban verd fel enyhén a tojásokat, majd vegyítsd hozzá a vaníliaaromát, a tejet és a vizet. Keverd össze, majd adagold bele a lisztes-cukros részt is.
A buborékos gofrisütőt kend ki olajjal, és forrósítsd fel. Adagolj bele egy merőkanálnyi tésztát, és ha a használati utasítás máshogy nem javasolja, négy perc alatt süsd ropogósra. Így folytasd, amíg a tészta el nem fogy. Tálald fagyival, tejszínhabbal, csokikrémmel, porcukorral vagy gyümölcsökkel.
Hasonlóan finom desszert lehet a marokkói lyukas palacsinta is.
Marokkói ezerlyukú palacsinta: a meseszép finomság egyszerűen készül
A marokkói palacsinta felszíne buborékos, mely az élesztőnek köszönhetően jön létre sütés közben.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció