Bruschetta készítése, ahogy az olaszok csinálják: isteni előétel
Csempészd a konyhádba az olasz életérzést!
Aki járt már olasz étteremben, pontosan tudja, hogy a bruschetta nem maradhat le az étlapról. Általában előételként szokták fogyasztani, de, ha vacsorára nem akarsz sokat enni, akkor is összedobhatsz belőle néhány darabot.
Bruschetta recept
Hozzávalók 8 szelethez
- 80 dkg paradicsom
- 60 g vágott bazsalikom
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál vörösborecet
- 1 db bagett
- 1 evőkanál balzsamecet
- fekete bors
Elkészítés:
Vágd apróra a paradicsomot, a fokhagymát és a vöröshagymát. Utána helyezd őket egy tálba, add hozzá a bazsalikomot, az olívaolajat, a vörösborecetet és egy csipetnyi fekete borsot, majd hagyd állni a keveréket szobahőmérsékleten 15 percig. Utána tedd be a tálat a hűtőbe egy kicsit. Szeleteld fel a bagettet, majd kend meg minden egyes kenyér egyik oldalát a maradék olívaolajjal. Helyezd a kenyérszeleteket egy sütőlapra úgy, hogy az olajozott oldal legyen felül. Körülbelül 2 perc erejéig tedd be a sütőbe a kenyereket, a cél, hogy aranybarnák legyenek. Ha picit megpirultak a kenyérkék, rakd rá a paradicsomkeveréket, eszközként egy kanalat javaslunk. Balzsamecettel locsold meg a szeleteket, és figyelj rá, hogy egyenletesen csináld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció