Krémes krumplipüré brokkolival és sajttal: így még finomabb a hétvégi köret
Még a legjobb krumplipürére is ráfér néha egy kis újítás. Dobd fel brokkolival!
Bár krumplipürét mindenki tud készíteni, ha ismersz néhány fortélyt, minden eddiginél finomabb lesz. A krumplit ne héjában főzd meg, könnyebben tudod pürésíteni, és krémesebb lesz, ha megpucolod. Ha a nagyon egészséges brokkolival gazdagítod kedvenc köretedet, még finomabb és különlegesebb lesz. Alig tart tovább elkészíteni, mint a sima változatot.

Brokkolis krumplipüré
Hozzávalók
- 70 dkg krumpli
- 1 fej brokkoli
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és sós vízben főzd puhára körülbelül 12 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, és pépesítsd. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikákra. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt, közben dobj hozzá egy teáskanál sót. Ha puha, öntsd le róla a vizet.
Még melegen törd össze. Keverd hozzá a brokkolit, és rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. Öntsd hozzá a meleg tejet, de arra ügyelj, hogy ne legyen tocsogós. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Érdemes botmixerrel még tovább krémesíteni. Kóstold meg, hogy nem kell-e még hozzá valamilyen ízesítő, majd tálalásig tartsd melegen. Ha a tej felét tejszínre cseréled, még selymesebb lesz a püré. Ha szereted a fokhagymát, azt is rakhatsz a krumplihoz.
Képek: Getty Images.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció