Krémes krumplipüré brokkolival és sajttal: így még finomabb a hétvégi köret
Még a legjobb krumplipürére is ráfér néha egy kis újítás. Dobd fel brokkolival!
Bár krumplipürét mindenki tud készíteni, ha ismersz néhány fortélyt, minden eddiginél finomabb lesz. A krumplit ne héjában főzd meg, könnyebben tudod pürésíteni, és krémesebb lesz, ha megpucolod. Ha a nagyon egészséges brokkolival gazdagítod kedvenc köretedet, még finomabb és különlegesebb lesz. Alig tart tovább elkészíteni, mint a sima változatot.
Brokkolis krumplipüré
Hozzávalók
- 70 dkg krumpli
- 1 fej brokkoli
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és sós vízben főzd puhára körülbelül 12 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, és pépesítsd. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikákra. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt, közben dobj hozzá egy teáskanál sót. Ha puha, öntsd le róla a vizet.
Még melegen törd össze. Keverd hozzá a brokkolit, és rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. Öntsd hozzá a meleg tejet, de arra ügyelj, hogy ne legyen tocsogós. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Érdemes botmixerrel még tovább krémesíteni. Kóstold meg, hogy nem kell-e még hozzá valamilyen ízesítő, majd tálalásig tartsd melegen. Ha a tej felét tejszínre cseréled, még selymesebb lesz a püré. Ha szereted a fokhagymát, azt is rakhatsz a krumplihoz.
Képek: Getty Images.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció