Brassói aprópecsenye receptek
Bár általában külön szolgálják fel, a brassói úgy az igazi, ha a krumpli és a hús együtt sül a tepsiben.
Az éttermekben kapható brassói aprópecsenye, tisztelet a kivételt képező vendéglőknek, általában sült krumpliból és pörköltből összeborított egyvelegből áll, de van, hogy össze sem keverik.
Az eredeti recept szerint a krumplit a félig megfőtt pörkölttel kell megsütni a sütőben, így az ízek összeérnek. Próbáld ki, mert így lesz igazán finom.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
-
60 dkg sertéscomb
-
20 dkg hagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 kávéskanál majoránna
-
4 gerezd fokhagyma
- 1 kg krumpli
- só, bors
- pirospaprika
A krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és 2-3 centi széles, 4-5 centi hosszú csíkokat vágj belőle.
A szalonnát vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a hagymát karikázd fel. A szalonnát pirítsd meg, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt fonnyaszd meg.
Dobd rá a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítsd, majd hintsd meg a majoránnával, sózd, borsozd, és szórd meg paprikával.
Lassú tűzön, fedő alatt párold félpuhára. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótold. Ha félig megfőtt a hús, akkor a krumplit tedd tepsibe, öntsd rá a pörköltet, a levét is, és forró sütőben süsd addig, míg a krumpli meg nem puhul.
Borsós brassói
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg hagyma
- 40 dkg borsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál morzsolt majoránna
- 1 hegyes paprika
- bors, só, pirospaprika
A húst mosd meg, majd szárítsd meg, és vágd fel két-három centis kockákra. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, de nem kell túl apróra. A szalonnát is kockázd fel, majd pirítsd meg, ha már kisült némi zsír, tedd hozzá a hagymákat, és fonnyaszd meg őket. Dobd rá a húst, pirítsd át, fűszerezd meg, majd hagyd, hogy levet eresszen. Egy kevés vizet adhatsz hozzá.
Ha a hús már puha, öntsd hozzá a borsót. Attól függően, hogy konzervet vagy nyerset használtál-e, párold, amíg a szemek puhák nem lesznek. Sült krumplival tálald. Ha hagyományos módon készítenéd el, akkor járj el a fent leírt módon, csak ne hagyd ki a borsót a tepsiből.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pulykás brassói
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 40 dkg burgonya
- 1 húsos paprika
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- só
- bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
A megtisztított krumplit vágd kockákra. A húst csíkozd fel, a hagymát felezd el, majd szeleteld, és az olajon kicsit pirítsd meg. Erre dobd a húst, és fehéredésig pirítsd. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, majd fedő alatt félig párold meg. Ha ez kész, öntsd a krumplival együtt kiolajozott hőálló tálba, sózd, borsozd, és közepes lángon süsd omlósra a húst.
OLVASD EL EZT IS!
- tejszín
- ragu
Tejszínes ragu receptek
- máj
- húsételek
A tökéletes resztelt máj receptje
- húsételek
- sült