Puha Bounty piskótatekercs
A legfinomabb kókuszos krémmel
Ezzel a Bounty piskótatekerccsel nehéz rivalizálni.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Ez a hajszín lesz a tél kedvence: még ránézni is melengető érzés »

Alaposan kipucolja a méreganyagokat és megszépíti a bőrt ez a zöldturmix: jobban indul vele a tél »

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az isteni kókuszos krémmel megtöltött, puha piskótában nem lehet csalódni, viszont soha nem tudsz belőle eleget készíteni. A Bounty piskótatekercs páratlan élvezetet nyújt. A tetszetős küllem tovább fokozza az élvezetet.

Bounty piskótatekercs

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Tetejére
  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékből verj habot, közben kanalanként add hozzá a cukrot. Akkor jó, ha nagyon kemény, meg sem mozdul az edényben. Egyenként keverd bele a tojássárgákat, verd még két-három percig, majd add hozzá a vizet. Végül fakanállal óvatosan forgasd a masszába a sütőporral és kakaóval elegyített lisztet.

Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd meg. Ha túl gyorsan kezd pirulni a piskóta, vedd kisebbre a hőfokot. Amikor elkészül, borítsd a tésztát nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és óvatosan tekerd fel a ruhával.

A krémhez a tejet keverd csomómentesre a liszttel, és sűrítsd be. Közben ne hagyd abba a keverést. Habverővel dolgozd krémesre a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a kókuszreszeléket, majd forgasd a kihűlt lisztes masszába.
A tésztát óvatosan tekerd le, kend meg jó vastagon a kókuszos krémmel, és ismét csavard fel. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és gyorsan vond be vele a piskótát. Hagyd megszilárdulni, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük