Emeletes Bounty-palacsinta: mennyei desszert kókuszos krémmel töltve
Csoki és kókusz együtt csak ütős lehet. Főleg palacsintába töltve.
Ez a rétegezett Bounty-palacsinta egy mennyei tortával is felveszi a versenyt. A töltelékbe finom kókusz, a tetejére pedig csoki vagy kakaó kerül. Remek lezárása egy ebédnek, de akár önálló desszertként is kínálhatod. Egy szelettel aligha éri be bárki.
Bounty-palacsinta
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- 2 db tojás
Krémhez
- 16 cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál gríz
- 5 dl tej
Csokimáz
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A palacsintatésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a tojást, a tejet rakd egy tálba, és keverd jól össze. Folyamatosan adagold hozzá a szénsavas ásványvizet, végül pedig az olajat. Dolgozd a masszát csomómentesre. Pihentesd körülbelül 20 percig. Egy serpenyőt forrósíts fel, majd öntsd bele az olajat. Kanalazd bele a palacsintát, és mindkét oldalát süsd meg.
A krémhez tedd a tejet egy tálba, add hozzá a cukrot és a grízt, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Hűtsd ki, majd habosítsd a vajjal és a kókusszal. Töltsd meg vele a palacsintákat, azokat pedig rétegezd szépen egymásra. A tetejére készíts csokimázat. Olvaszd fel az étcsokit, majd kend a palacsintára, vagy szórd meg kakaóval.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció