Emeletes Bounty-palacsinta: mennyei desszert kókuszos krémmel töltve

Csoki és kókusz együtt csak ütős lehet. Főleg palacsintába töltve.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a rétegezett Bounty-palacsinta egy mennyei tortával is felveszi a versenyt. A töltelékbe finom kókusz, a tetejére pedig csoki vagy kakaó kerül. Remek lezárása egy ebédnek, de akár önálló desszertként is kínálhatod. Egy szelettel aligha éri be bárki.

bounty-palacsinta

Bounty-palacsinta

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db tojás

Krémhez

  • 16 cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál gríz
  • 5 dl tej

Csokimáz

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a tojást, a tejet rakd egy tálba, és keverd jól össze. Folyamatosan adagold hozzá a szénsavas ásványvizet, végül pedig az olajat. Dolgozd a masszát csomómentesre. Pihentesd körülbelül 20 percig. Egy serpenyőt forrósíts fel, majd öntsd bele az olajat. Kanalazd bele a palacsintát, és mindkét oldalát süsd meg.
 

A krémhez tedd a tejet egy tálba, add hozzá a cukrot és a grízt, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Hűtsd ki, majd habosítsd a vajjal és a kókusszal. Töltsd meg vele a palacsintákat, azokat pedig rétegezd szépen egymásra. A tetejére készíts csokimázat. Olvaszd fel az étcsokit, majd kend a palacsintára, vagy szórd meg kakaóval.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük