Krémes borsós, répás rizottó, ahogy az olaszok készítik

A változatosan elkészíthető, mindenféle földi jóval gazdagított rizottó nem száraz, nem ragad le, és nem ázik szét.

repas-borsos-rizotto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok fantasztikus rizottókat készítenek, és általában előételként fogyasztják. A sikerük egyik titka a megfelelő rizs kiválasztása. Fontos, hogy rövid szemű és magas keményítőtartalmú legyen, az Arborio és Carnaloni pont ilyen. Főzés közben a kevergetés is lényeges, hogy a rizs ne ragadjon le. A rizottóból semmiképpen ne hagyd ki a bort, hisz különleges ízt ad neki, az alkohol pedig főzés során elpárolog. 

Borsós, répás rizottó

Hozzávalók

  • 40 dkg rizs
  • 15 dkg zöldborsó
  • 6 dkg vaj
  • 5 dl húsleves vagy alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • bors
  • parmezán a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vaj felét és az olívaolajat hevítsd fel, dobd rá a felaprított hagymát, majd kis lángon dinszteld meg. Tedd hozzá a kis darabokra vágott sárgarépát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a rizst, kevergetve pirítsd egy-két percig, amíg a szemek széle átlátszóvá nem válik, majd öntsd fel a borral.
Hagyd elfőni, és részletekben öntsd hozzá a levest, a vége felé tedd hozzá a borsót. Gyakran kevergetve főzd. Akkor jó, ha a rizs puha, és a folyadékot is magába szívja. Tálalás előtt rakd rá a maradék vajat, szórd meg aprított petrezselyemmel, sőt parmezánnal még izgalmasabbá teheted. 
Az olaszok rizskrokettje is különleges, kívül ropogós, belül sajtos.  

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük