Zöldborsófőzelék a nagyi konyhájából
Ezt még a gyerekek is örömmel megeszik
Főzd így, és többé senkinek sem lesz mumusa a zöldborsófőzelék!

Zöldborsófőzelék a nagyi konyhájából
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a télies szürkeségben egy kis frissességre vágysz, ideje elővenni a fagyasztódból a nyáron eltett borsót! Roppant egyszerűen és gyorsan ízletes főzeléket készíthetsz belőle. Ha megkóstolod, rájössz, ez az az íz, amit gyermekkorod óta keresel. Feltétként pedig kínálj hozzá fasírtot!

Borsófőzelék recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg zöldborsó
  • 1 dl tej
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj hevíteni körülbelül négy evőkanál olajat. Dobd rá az apróra vágott hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a borsót, és kis lángon párold egy-két percig. Közben kevergesd, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a zöldséget. Ízesítsd kevés sóval, borssal, esetleg cukorral. Főzd még 10-15 percig, amíg a borsó puha nem lesz.

Közben készítsd el a habarást. A tejet vagy a tejszínt dolgozd csomómentesre a liszttel. Öntsd a forrásban lévő főzelékbe, szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Hagyd rotyogni néhány percig, hogy ne legyen az ételnek liszt íze. Forrón, a feltéttel tálald.

Ezt is szeretjük