Zöldborsófőzelék a nagyi konyhájából

Ezt még a gyerekek is örömmel megeszik

Főzd így, és többé senkinek sem lesz mumusa a zöldborsófőzelék!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a télies szürkeségben egy kis frissességre vágysz, ideje elővenni a fagyasztódból a nyáron eltett borsót! Roppant egyszerűen és gyorsan ízletes főzeléket készíthetsz belőle. Ha megkóstolod, rájössz, ez az az íz, amit gyermekkorod óta keresel. Feltétként pedig kínálj hozzá fasírtot!

15775001 a07ba28dc4894a04c95b516ae7d1a03c wm

Borsófőzelék recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg zöldborsó
  • 1 dl tej
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj hevíteni körülbelül négy evőkanál olajat. Dobd rá az apróra vágott hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a borsót, és kis lángon párold egy-két percig. Közben kevergesd, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a zöldséget. Ízesítsd kevés sóval, borssal, esetleg cukorral. Főzd még 10-15 percig, amíg a borsó puha nem lesz.

Közben készítsd el a habarást. A tejet vagy a tejszínt dolgozd csomómentesre a liszttel. Öntsd a forrásban lévő főzelékbe, szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Hagyd rotyogni néhány percig, hogy ne legyen az ételnek liszt íze. Forrón, a feltéttel tálald.

15775015 324bf34c32d0c19761504874d8116fab wm
Ezt is szeretjük