Duplasajtos bolognai lasagne - Az olaszok így csinálják
A valódi bolognai lasagne összeállítása nem kis idő, de megéri a fáradságot.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Megdöbbentő a hasonlóság a két hercegné között: Katalin és Mária stílusa szinte ugyanaz »

12 modell, aki elmúlt 40, és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a bolognai lasagne a világ második legkedveltebb étele? Nem véletlenül, hiszen a darált hús, a paradicsom, a sok sajt és a fűszerezés különösen finom összhatást eredményez.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg lasagne
  • 30 dkg darált sertéshús - sovány
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg búzaliszt
  • 4 dkg paradicsompüré
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj
  • füstölt szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apró kockákra a füstölt szalonnát, a vöröshagymát reszeld le, majd együtt pirítsd meg a forró olívaolajon. Tedd hozzá a finomra darált sertéshúst, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval. Öntsd hozzá a paradicsompürét és a vörösbort, és egy órán át párold. Ha elfő a leve, öntsd fel vízzel. Akkor jó, ha a hús puha. Majd a tejfölt keverd simára a liszttel, öntsd a húshoz, és forrald át.

Bő, sós vízben főzd öt percig a tésztalapokat, majd csepegtesd le. Egy tűzálló tálba tégy alulra egy kevés masszát, kend el, és a tészta felét terítsd le. A két sajtot reszeld le, keverd össze, és szórj belőle a tésztára. Majd erre öntsd rá a húsos mártás felét, és fedd be a maradék tésztával. Arra tégy ismét húst, a tetejére pedig reszelt sajt kerüljön. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és addig süsd, amíg szépen megpirul a teteje. A lasagnét kockákra vágva tálald.

Blog.hu ajánló