Villámgyors meggyes bögrés süti

Ettől a hozzávalótól lesz nagyon omlós

Amilyen gyorsan összedobod, olyan finom. Igazi vendégváró recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bögrés meggyes süti nagy előnye, hogy az elkészítése a legrohanósabb napokba is belefér, de hétvégén délután is jól jön egy gyors recept. Ráadásul bármilyen alkalomra megállja a helyét.

Bögrés meggyes süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg kimagozott meggy
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre szénsavmentes ásványvíz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Mielőtt hozzáfogsz a tészta elkészítéséhez, kapcsold be a sütőt 180 fokra, hiszen nagyon gyorsan összeállítod a masszát.

A tojást keverd habosra a cukorral, majd fokozatosan dolgozd hozzá a vajat, az ásványvizet és a sütőporos lisztet. Keverd egyenletesre a tésztát, ha teljesen homogén, akkor jó. A szénsavas ásványvíz habkönnyűvé teszi a tésztát.

A tepsit kend be vajjal, lisztezd meg, és máris teheted bele a masszát. Majd szórd meg a meggyel, végül kristálycukorral, ettől szép máz keletkezik rajta.

Körülbelül 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Mielőtt kiveszed, feltétlenül ellenőrizd, hogy jól átsült-e. Ezt egy vékony késsel is megteheted. Ha beleszúrod a tésztába, és nem marad rajta semmi, nincs más dolgod, mint kivenni a sütőből. Ha kihűlt, szeletelheted is.

15885033 af330de4eb758dfc5a8c9882fc4321bf wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük