Villámgyors meggyes bögrés süti
Amilyen gyorsan összedobod, olyan finom. Igazi vendégváró recept.
A bögrés meggyes süti nagy előnye, hogy az elkészítése a legrohanósabb napokba is belefér, de hétvégén délután is jól jön egy gyors recept. Ráadásul bármilyen alkalomra megállja a helyét.
Bögrés meggyes süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg kimagozott meggy
- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre szénsavmentes ásványvíz
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaj
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
Mielőtt hozzáfogsz a tészta elkészítéséhez, kapcsold be a sütőt 180 fokra, hiszen nagyon gyorsan összeállítod a masszát.
A tojást keverd habosra a cukorral, majd fokozatosan dolgozd hozzá a vajat, az ásványvizet és a sütőporos lisztet. Keverd egyenletesre a tésztát, ha teljesen homogén, akkor jó. A szénsavas ásványvíz habkönnyűvé teszi a tésztát.
A tepsit kend be vajjal, lisztezd meg, és máris teheted bele a masszát. Majd szórd meg a meggyel, végül kristálycukorral, ettől szép máz keletkezik rajta.
Körülbelül 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Mielőtt kiveszed, feltétlenül ellenőrizd, hogy jól átsült-e. Ezt egy vékony késsel is megteheted. Ha beleszúrod a tésztába, és nem marad rajta semmi, nincs más dolgod, mint kivenni a sütőből. Ha kihűlt, szeletelheted is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció