Villámgyors, bögrés csokis muffin: a tejföltől lesz igazán lágy és omlós
A mindenki által kedvelt csokis muffin most minden eddiginél puhább lesz. Ezzel a bögrés recepttel nem lehet melléfogni.

Villámgyors, bögrés csokis muffin: a tejföltől lesz igazán lágy és omlós
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor csokis desszertre vágysz, a muffinnál könnyebb és gyorsabb süti aligha juthat az eszedbe. Ez a recept a szokásosnál is egyszerűbb, hisz nem kell időt szánni a méricskélésre, csak használd a tejfölös poharat. A tésztába kerülő tejfölnek köszönhetően a muffin finom omlós és napokig puha lesz. Feldobhatod a tésztát színes mázzal, cukorkákkal. Jobb kísérőt nem kívánhatnál meleg teához vagy habos kakaóhoz.

Bögrés tejfölös-csokis muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tejföl
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót. Külön tálban verd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a tejfölt és az olajat. Forgasd hozzá kis adagokban a száraz hozzávalókat, végül pedig a kis darabokra vágott csokit. A tésztát kanalazd vajjal kikent muffinsütő mélyedéseibe vagy az előre elkészített kapszlikba. 

Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 20-22 percig. Ekkor teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. Hagyd a formában teljesen kihűlni a muffinokat, majd díszítsd kedvedre.

Ezt is szeretjük