Bögrés, mikrós mákos süti szempillantás alatt: csokiöntettel még finomabb
A bögrés, mikrós, mákos egyadagos süti gyors, mennyei és elronthatatlan.
Ha csak magadnak dobnál össze egy mennyei desszertet, ez a bögrés, mikrós mákos süti egyszerűen szenzációs. Egyszerre édes és savanykás, a mákhoz tökéletesen illik a citrom, csokival pedig tovább fokozhatod az élvezetet.
Bögrés, mikrós mákos süti
Hozzávalók
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál cukor
- 1.5 evőkanál tej
- 2 teáskanál vaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál mák
- 1 késhegynyi sütőpor
- 5 dkg csoki
- vaníliaaroma
- mogyoró
Elkészítés:
Egy kis tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Öntsd hozzá a tejet, a citromlevet, az olvasztott, de nem meleg vajat, a vaníliát és a mákot, majd dolgozd simára a tésztát.
Egy nagyobb bögrét vagy tálkát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát körülbelül háromnegyedig. Tedd a mikróba másfél-két percre, és süsd a legmagasabb fokozaton. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj a tésztába tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a mikróból.
A csokit olvaszd fel, csorgasd a legalább langyosra hűlt tésztára, és szórd meg mogyoróval.
Ha nagyobb adag mákos sütit készítenél, ez a kevert tészta remek választás.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció