Bögrés, mikrós mákos süti szempillantás alatt: csokiöntettel még finomabb

A bögrés, mikrós, mákos egyadagos süti gyors, mennyei és elronthatatlan.

Bögrés, mikrós mákos süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha csak magadnak dobnál össze egy mennyei desszertet, ez a bögrés, mikrós mákos süti egyszerűen szenzációs. Egyszerre édes és savanykás, a mákhoz tökéletesen illik a citrom, csokival pedig tovább fokozhatod az élvezetet. 

Bögrés, mikrós mákos süti

Hozzávalók

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1.5 evőkanál tej
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mák
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 5 dkg csoki
  • vaníliaaroma
  • mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Öntsd hozzá a tejet, a citromlevet, az olvasztott, de nem meleg vajat, a vaníliát és a mákot, majd dolgozd simára a tésztát.
 

Egy nagyobb bögrét vagy tálkát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát körülbelül háromnegyedig. Tedd a mikróba másfél-két percre, és süsd a legmagasabb fokozaton. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj a tésztába tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a mikróból. 
A csokit olvaszd fel, csorgasd a legalább langyosra hűlt tésztára, és szórd meg mogyoróval. 
Ha nagyobb adag mákos sütit készítenél, ez a kevert tészta remek választás.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük