Pihe-puha, bögrés, citromos süti cukor nélkül: villámgyors finomság a mikróból
Ha azonnal ennél egy igazán jó édességet, és szereted a citromos desszerteket, vesd be a mikrós-bögrés sütit!
Ha úgy érzed, hogy tényleg nem tudsz öt percnél többet várni az édességre, vedd elő ezt a receptet! Büntetlenül megeheted, hisz glutén- és cukormentes. Nagyon puha, nem túl édes, és bárhol összedobhatod, ahol van egy mikró. Akkor sem fog ki rajtad, ha nem tudsz sütni.
Bögrés, mikrós, citromos süti
Hozzávalók
- 2 evőkanál gluténmentes liszt
- 2 teáskanál citromlé
- 1 db tojás
- 1 evőkanál tejszín
- 0.5 teáskanál stevia
- 0.5 mokkáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaníliaaroma
Elkészítés:
A tojást üsd egy nagyobb bögrébe vagy egy kisebb, mikrózható tálba. Add hozzá a citromlevet, a tejszínt, a steviát és a vaníliát. Forgasd hozzá a sütőpor, a só és a gluténmentes liszt keverékét, és dolgozd simára. Rakd a mikróba, és a legmagasabb fokozaton süsd még másfél percig. Ekkor szúrj a tésztába egy fogvájót. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben tapad rá massza, tedd vissza még fél-egy percre. Várj, míg kicsit hűl, majd egy határozott mozdulattal fordítsd ki az edényből a sütit. Díszítheted tejszínhabbal, citromhéjjal, és kínálhatsz hozzá fagyit is.
Képek: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció