Pihe-puha, bögrés, citromos süti cukor nélkül: villámgyors finomság a mikróból

Ha azonnal ennél egy igazán jó édességet, és szereted a citromos desszerteket, vesd be a mikrós-bögrés sütit!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha úgy érzed, hogy tényleg nem tudsz öt percnél többet várni az édességre, vedd elő ezt a receptet! Büntetlenül megeheted, hisz glutén- és cukormentes. Nagyon puha, nem túl édes, és bárhol összedobhatod, ahol van egy mikró. Akkor sem fog ki rajtad, ha nem tudsz sütni. 

citromos-bogres-suti-recept

Bögrés, mikrós, citromos süti

Hozzávalók

  • 2 evőkanál gluténmentes liszt
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejszín
  • 0.5 teáskanál stevia
  • 0.5 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy nagyobb bögrébe vagy egy kisebb, mikrózható tálba. Add hozzá a citromlevet, a tejszínt, a steviát és a vaníliát. Forgasd hozzá a sütőpor, a só és a gluténmentes liszt keverékét, és dolgozd simára. Rakd a mikróba, és a legmagasabb fokozaton süsd még másfél percig. Ekkor szúrj a tésztába egy fogvájót. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben tapad rá massza, tedd vissza még fél-egy percre. Várj, míg kicsit hűl, majd egy határozott mozdulattal fordítsd ki az edényből a sütit. Díszítheted tejszínhabbal, citromhéjjal, és kínálhatsz hozzá fagyit is. 

Képek: Getty Images.

citromos-bogres-suti

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük