Bögrés mandulás süti ünnepi fűszerekkel: villámgyorsan megvan
A bögrés sütikből soha nem lehet elég recepted, legközelebb próbáld ki az illatos mandulás kevertet!

Bögrés mandulás süti ünnepi fűszerekkel: villámgyorsan megvan
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Ilyen volt egy nő szépségrutinja a 40-es években: a legnagyobb gondot a hajra fordították »

Halványítja a pigmentfoltokat, csökkenti a gyulladást: házi arctonik zöld teával »

Ez lesz a nyár legszexibb színkombinációja: elképesztően nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokszor a krémes, macerás sütiknél jobban esik egy valódi, nagyiféle házi desszert. A puha mandulás kevert süti pont ilyen! Fahéjjal és szegfűszeggel téliesítheted, és fél óra alatt összedobhatod. A méricskélést pedig megúszhatod, ha előkapsz egy bögrét.

Bögrés mandulás süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 0.5 bögre mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Amikor sima, egyenletes a massza, tedd bele a tojásokat, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral, fahéjjal és szegfűszeggel elkevert lisztet, végül pedig a darált mandulát.

Öntsd a tésztát kivajazott tepsibe, a tetejére is szórhatsz még mandulaforgácsot. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20-25 percig. Ha a tészta közepébe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel tetszés szerint, és tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük