Egyszerű bögrés almás süti: a joghurtos tészta hihetetlenül puha
Erről a bögrés almás sütiről a legjobbakat lehet elmondani: elronthatatlan, gyors, szuperfinom, csak mindig pillanatok alatt elfogy.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Az almás kevert a legegyszerűbb sütik egyike, villámgyorsan összeállíthatod a tésztát, ami a joghurtnak és az olajnak köszönhetően fantasztikusan puha lesz. Sőt, az alma is hozzátesz ahhoz, hogy ne száradjon ki napokig. Ez a süti bármikor tökéletes, akár egy-két szeletet csomagolhatsz is belőle az uzsonnás dobozba. A hozzávalókat a bögrével érdemes kimérni. A sütési idő a sütőforma nagyságától is függ.
Bögrés almás süti
Hozzávalók
- 3 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1 bögre joghurt
- 1 bögre olaj
- 4 db tojás
- 2 db alma
- 2 teáskanál citromlé
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra. Locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg! A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, add hozzá a joghurtot, az olajat, és forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát, majd keverd bele az almát.
Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kenyérformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a tésztába szúrsz egy tűt, és üresen húzod ki, biztosan átsült.
Az alma a pitébe is jól jön. Az omlós, rácsos változatban nem fogsz csalódni.
Még több recept