Bögrés almás-fahéjas palacsinta: pillanatok alatt elfogy a tányérról

A pihe-puha, illatos palacsintát almadarabok teszik még csábítóbbá.

Bögrés almás-fahéjas palacsinta: pillanatok alatt elfogy a tányérról
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobd fel a borongós ősz napokat isteni almás-fahéjas palacsintával! Pillanatok alatt rá lehet kattani. Egyáltalán nem bonyolult, és bögrével kimérheted a hozzávalókat. Könnyű kisütni, és nem ragad le. Kínálhatsz hozzá vaníliaöntetet, de fahéjas porcukorral is megszórhatod.

Bögrés almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db közepes alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Szórd egy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a sót és a vaníliás cukrot. A tojást kezdd habosítani, öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat. Gépi habverővel kezdd összedolgozni a masszát. Akkor jó, ha sima, egynemű. Az almát mosd meg, törölgesd le, és vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le. Rakd a palacsintatésztába, és óvatosan keverd össze.

Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, és rakj bele egy kis merőkanálnyi masszát. Süsd meg a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára, majd sorakoztasd a tésztákat egy tányéron.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük