Bögrés almás-fahéjas palacsinta: pillanatok alatt elfogy a tányérról
A pihe-puha, illatos palacsintát almadarabok teszik még csábítóbbá.

Bögrés almás-fahéjas palacsinta: pillanatok alatt elfogy a tányérról
Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Csak 10 perc, de felpörgeti a reggeli anyagcserét: karcsúsító edzés, ugrálás nélkül »

Így viselj szalagot a hajadban: kislányos báj néhány mozdulattal »

Gyönyörű nővé cseperedett Madonna lánya: a 22 éves Lourdes igazi stílusikon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobd fel a borongós ősz napokat isteni almás-fahéjas palacsintával! Pillanatok alatt rá lehet kattani. Egyáltalán nem bonyolult, és bögrével kimérheted a hozzávalókat. Könnyű kisütni, és nem ragad le. Kínálhatsz hozzá vaníliaöntetet, de fahéjas porcukorral is megszórhatod.

Bögrés almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db közepes alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Szórd egy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a sót és a vaníliás cukrot. A tojást kezdd habosítani, öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat. Gépi habverővel kezdd összedolgozni a masszát. Akkor jó, ha sima, egynemű. Az almát mosd meg, törölgesd le, és vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le. Rakd a palacsintatésztába, és óvatosan keverd össze.

Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, és rakj bele egy kis merőkanálnyi masszát. Süsd meg a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára, majd sorakoztasd a tésztákat egy tányéron.

Ezt is szeretjük