Bográcsos egytálételek receptjei
Itt a bográcsozás ideje, hívd meg a barátaidat egy kiadós lakmározásra, és készítsd el receptjeinket.
Itt az igazi nyár, úgyhogy ideje kiköltözni a kertbe, a szabadba. Ha arra gondolsz, na és ki fog főzni, a válasz egyszerű: vidd ki a konyhát is magaddal! Tény, hogy a bográcsban készült ételek mindig sokkal finomabbak, mint tűzhelyen készült testvéreik.
Ráadásul, ha meghívod barátaidat, a munka is szórakozásnak fog tűnni, aminek a végén jót lakmározhattok.
Paprikás krumpli bográcsban
Hozzávalók:
- 3 kg krumpli
- 30 dkg császárszalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 szál kolbász
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só
A szalonnát aprózd fel, majd tedd a bográcsba, és süsd ki a zsírját. Szórd rá a felaprított vöröshagymát, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, és öntsd fel pici vízzel. A krumplit pucold meg, vágd cikkekre, és tedd a bográcsba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd add hozzá a karikára vágott kolbászt is. Néhányszor kevergesd meg, és ha a krumpli megpuhult, vedd le a tűzről.
Lecsó
Hozzávalók:
- 1 kg zöldpaprika
- 1 kg paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 szál főzőkolbász
- 3 fej vöröshagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- só
A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban süsd ki a zsírját. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre. A gerezdekre vágott paradicsomot tedd bele, és ízlésed szerint sózd meg.
Amikor levet ereszt, tedd bele a felkarikázott kolbászt és paprikát. Amikor felforr, még nagyjából 20 percig főzd, és ha nem elég sós, fűszerezd meg.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 kg krumpli
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 dl olaj
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
Öntsd az olajat a bográcsba, majd dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Vedd le a tűzről, szórj rá pirospaprikát, engedd fel 1-2 dl vízzel, és tedd vissza a tűzre. A felkockázott húst dobd bele, szórd rá a zúzott fokhagymát és a köményt, majd ízesítsd ízlésed szerint sóval. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A krumplit pucold meg, vágd kisebb kockákra, és amikor a hús már majdnem puha, add a gulyáshoz. A szintén apróra vágott paradicsomot és paprikát is ekkor tedd bele. Engedd fel még nagyjából 3 dl vízzel, és addig főzd, míg a hús és a krumpli is puha lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pásztortarhonya
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 30 dkg tarhonya
- 25 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban süsd ki a zsírját. Pirítsd meg rajta a tarhonyát, majd szórd rá az apróra vágott hagymát, a pirospaprikát, valamint a kockára vágott krumplit, és öntsd fel 1 dl vízzel. A paprikát, a paradicsomot és a kolbászt vágd karikára, és add a tarhonyához. Ízlésed szerint sózd meg, és engedd fel egy liter vízzel. Főzd addig, míg a tarhonya és a krumpli megpuhul, és a kolbász is megfő.
Leadképünk a www.gasztro.receptem.com oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- bogrács
4 szaftos pörkölt bográcsban
- káposzta
- szalonna
Bográcsos székelykáposzta receptek
- grill
- sertéshús