Bográcsos egytálételek receptjei

Tűz fölött az igazi

Itt a bográcsozás ideje, hívd meg a barátaidat egy kiadós lakmározásra, és készítsd el receptjeinket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt az igazi nyár, úgyhogy ideje kiköltözni a kertbe, a szabadba. Ha arra gondolsz, na és ki fog főzni, a válasz egyszerű: vidd ki a konyhát is magaddal! Tény, hogy a bográcsban készült ételek mindig sokkal finomabbak, mint tűzhelyen készült testvéreik.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul, ha meghívod barátaidat, a munka is szórakozásnak fog tűnni, aminek a végén jót lakmározhattok.

Paprikás krumpli bográcsban

Hozzávalók:

  • 3 kg krumpli
  • 30 dkg császárszalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 szál kolbász
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom

A szalonnát aprózd fel, majd tedd a bográcsba, és süsd ki a zsírját. Szórd rá a felaprított vöröshagymát, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, és öntsd fel pici vízzel. A krumplit pucold meg, vágd cikkekre, és tedd a bográcsba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd add hozzá a karikára vágott kolbászt is. Néhányszor kevergesd meg, és ha a krumpli megpuhult, vedd le a tűzről.

Lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldpaprika
  • 1 kg paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 szál főzőkolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 szál füstölt kolbász

A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban süsd ki a zsírját. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre. A gerezdekre vágott paradicsomot tedd bele, és ízlésed szerint sózd meg.

Amikor levet ereszt, tedd bele a felkarikázott kolbászt és paprikát. Amikor felforr, még nagyjából 20 percig főzd, és ha nem elég sós, fűszerezd meg.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 kg krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 dl olaj
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény

Öntsd az olajat a bográcsba, majd dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Vedd le a tűzről, szórj rá pirospaprikát, engedd fel 1-2 dl vízzel, és tedd vissza a tűzre. A felkockázott húst dobd bele, szórd rá a zúzott fokhagymát és a köményt, majd ízesítsd ízlésed szerint sóval. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A krumplit pucold meg, vágd kisebb kockákra, és amikor a hús már majdnem puha, add a gulyáshoz. A szintén apróra vágott paradicsomot és paprikát is ekkor tedd bele. Engedd fel még nagyjából 3 dl vízzel, és addig főzd, míg a hús és a krumpli is puha lesz.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg tarhonya
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kiskanál pirospaprika

A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban süsd ki a zsírját. Pirítsd meg rajta a tarhonyát, majd szórd rá az apróra vágott hagymát, a pirospaprikát, valamint a kockára vágott krumplit, és öntsd fel 1 dl vízzel. A paprikát, a paradicsomot és a kolbászt vágd karikára, és add a tarhonyához. Ízlésed szerint sózd meg, és engedd fel egy liter vízzel. Főzd addig, míg a tarhonya és a krumpli megpuhul, és a kolbász is megfő.

Leadképünk a www.gasztro.receptem.com oldalról származik.

Ezt is szeretjük