Tűzön főtt, sűrű babgulyás: így fogj hozzá, ha soha nem bográcsoztál
A kerti partik egyik sztárja a gazdag, zamatos babgulyás. Ha így készíted, mindenki örömmel repetázik belőle.

Tűzön főtt, sűrű babgulyás: így fogj hozzá, ha soha nem bográcsoztál
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mindenki által kedvelt babgulyás sokkal ízletesebb lesz, ha bográcsban készíted, és nem a konyhában. Ráadásul baráti társaságban jó szórakozás a főzőcskézés. Fontos, hogy kis tűznél kezdj bográcsozni, mert nagy lángnál hamar leéghet az étel. Lehetőleg állítható állványt válassz. Egy szelet friss, házi kenyérrel isteni.

Bográcsos babgulyás

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg sertéshús
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg bab (száraz)
  • 20 dkg csipetke
  • 8 dkg szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot mosd meg, majd főzés előtti este áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi.
Másnap gyújts tüzet, állítsd fel a bográcsot. Mielőtt belepakolod a hozzávalókat, ellenőrizd, hogy a tűz egyenletesen égjen az edény alatt. Rakd a fazékba a szalonnát, és süsd zsírjára. Tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, és várd meg, míg összeesik. Dobd rá a felkockázott húst, és kevergesd fehéredésig. Ízesítsd babérlevéllel, köménnyel, sóval, borssal, hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy liter hideg vízzel. Főzd egy órán át, közben többször rázogasd a bográcsot.
 

A répákat tisztítsd meg, darabold fel, majd a babbal, a paradicsommal és a paprikával együtt rakd a levesbe. Önts még hozzá két liter vizet, főzd körülbelül 45 percig, majd add hozzá a krumplit is. Ha szükséges, közben önts hozzá vizet. Amikor már minden puha, tedd a levesbe a csipetkét. Főzd még körülbelül 10-15 percig, majd húzd le a tűzről.

Ezt is szeretjük