Selymes, csábító madártej bodzával - A nagy kedvenc nyári, hűsítő változata
A kánikulában a jól behűtött, könnyű madártejnél jobbat nem is kívánhatsz. Próbáld ki bodzával megbolondítva is!
A franciák és az angolok úszó szigetnek nevezik, máshol kanári- vagy hótejnek hívják. A selymes és krémes desszert az egész világon népszerű, bár szinte mindenhol kicsit másként készítik. A madártejet bodzaszörppel még nyáriasabbá, különlegesebbé teheted. A hab néha még a tapasztaltabb konyhatündéreken is kifoghat. Ügyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor szivacsos lesz. Csoki- vagy karamellöntettel még teljesebb az élvezet.
Bodzás madártej
Hozzávalók
- 1 l tej
- 4 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- bodzaszörp
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjékhez add hozzá a cukor felét, és verd kemény habbá. Egy lábosban rakd fel a tejet melegedni, amikor eléri a forráspontot, kanalazz bele a tojáshabból. Főzd a halmocskákat oldalanként egy-két percig, közben óvatosan fordítsd át. A kemény galuskákat szűrőkanállal szedd egy külön tányérba.
A tojássárgáját, a maradék cukrot és a vaníliát keverd ki jól, és szép lassan csorgasd a meleg, de már nem forró tejbe. Várd meg, míg besűrűsödik, közben ne hagyd abba a kavarást. Húzd le a tűzről, ha kihűl, és ízlés szerint önts hozzá bodzaszörpöt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt szedd a krémet tálkákba, majd a tojáshabbal kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció