Omlós, birsalmás muffin: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
A fanyar birsalmát ne csak kompótba tedd, a puha, illatos muffint is feldobhatod vele.

Omlós, birsalmás muffin: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Muffin és birsalma: a tökéletes őszi desszert. Jó megoldás akkor is, ha gyorsan szeretnél valami igazán finom édességet sütni. Ha már úgy érzed, hogy minden muffinreceptet kipróbáltál, ideje, hogy ezt is bevesd. Megkönnyíti a dolgodat, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. 

Birsalmás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 db közepes birsalma
  • 2 db tojás
  • 0.75 bögre tej
  • 0.25 bögre olaj
  • 0.25 bögre vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmákat pucold meg, a hibás részeket feltétlenül távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra. Rakd egy tálba a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, és jól keverd össze. Üsd egy másik edénybe a tojást, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a puha vajat és az olajat, majd jól dolgozd össze. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, végül a birsalmát is keverd hozzá.
 

Kanalazd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert sütés közben jól megemelkedik. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűbe nem ragad massza, kiveheted a muffinokat. 

Ezt is szeretjük