Az eredeti belga gofri receptje

Brüsszelben így csinálják

Ha a belga gofrit reggelire készíted el, jól indul a napod. Kínálj hozzá friss gyümölcsöt!

Az eredeti belga gofri receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondolnád, hogy a gofrinak is rengeteg változata van? Máshogy készítik az amerikaiak, a hollandok és a franciák. Sőt, Belgiumban más a brüsszeli és a liége-i recept. Ez az élesztős változat kicsit tömzsi és finom ropogós lesz. Kenj rá lekvárt, vajat, vagy kínálj mellé idénygyümölcsöt!

Belga gofri

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, a sót keverd össze, majd rakd hozzá a felfutott élesztőt, és dolgozd csomómentesre.

Hagyd kelni a tésztát körülbelül 45 percig. Ha a duplájára nő, melegítsd fel a gofrisütőt. Formázz a masszából kis gombócokat, majd a kezeddel nyújtogasd meg mindegyiket egy kicsit, és tedd a sütőbe, és zárd le. Süsd mindkét oldalát aranybarnára körülbelül 2-2 perc alatt. Még finomabb lesz a tészta, ha sütés előtt kevés cukrot is dörzsölsz bele.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük