A legfinomabb bécsi túrós, mazsolás palacsinta
Fantasztikus krémes öntettel
Imádod a túrós palacsintát? Kóstold meg az extra változatot!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött, sült bécsi palacsinta garantáltan bearanyozza a napodat. Egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint a hagyományos túróst, de megéri az időt és a fáradságot. Azzal mindenki egyetért, hogy ennél jobb desszert nem is kell.

Bécsi palacsinta recept

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • fél dl étolaj
  • csipet só

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • csipet só

Öntethez

  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához vegyítsd a lisztet, a cukrot és a sót, add hozzá a tojást, majd felváltva, fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, kicsivel később pedig az olajat. Dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd a tésztát körülbelül 30 percig. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oszlass el benne egy kisebb evőkanál masszát. Mindkét oldalát süsd meg.

A töltelékhez a túrót nyomkodd meg villával, majd add hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a citrom héját. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és forgasd a túrós keverékhez. Végül szórd bele a mazsolát. Töltsd meg a masszával a palacsintákat, majd tekerd fel, és mindegyiket vágd félbe. Rendezd egy kevés vajjal kikent tűzálló tálba úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig.
Közben készítsd el az öntetet. Dolgozd szinte fehéredésig a cukrot a tojással, add hozzá a tejszínt és a vaníliás cukrot. Tálalás előtt öntsd a palacsintára. 

Ezt is szeretjük