Bazsalikomos, fetás céklasaláta: így biztosan mindenki megeszi
Ez nem a hagyományos céklasaláta, még annál is finomabb. Dobd fel vele az étkezéseket!
A céklasaláta az egyik legfinomabb és legegészségesebb savanyúság. Próbáld ki az extra változatát! Ha a céklát sütőben sütöd puhára, még zamatosabb, édeskésebb lesz. Fetával és különleges öntettel az igazán kritikusok tetszését is elnyeri, hisz az unalmas húsokat is fenségessé varázsolja. Nem nagy ügy elkészíteni.
Bazsalikomos, fetás céklasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db cékla
- 10 dkg feta sajt
- 6 szál bazsalikom
- 3 szál újhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát jól mosd meg, sózd és borsozd be, majd csomagold fóliába. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, pucold meg és vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra. A hagymát hámozd meg és aprítsd fel, a bazsalikomot mosd meg.
Az öntethez az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a mustárt keverd össze, ha szeretnél, sót, borsot és más zöldfűszereket is rakhatsz még hozzá. Tedd a céklát egy tálba, szórd rá a hagymát, a bazsalikomot, a fetát, és locsold meg az öntettel. Ha teheted, rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció