Így készül a klasszikus barnamártás: szinte minden sült húshoz illik
A barnamártás elkészítése kicsit időigényes, de néha szánd rá magad, megéri!

Így készül a klasszikus barnamártás: szinte minden sült húshoz illik
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízletes barnamártással minden húst ünnepivé tehetsz. Nem kell vele sokat foglalkozni, csak a főzési idő hosszadalmas. Bár sokan időszűkében a hamis, félórás változatot készítik el, ez a klasszikus recept, amit nagyanyáink is szerettek. A mártás a hűtőben hosszabb ideig eláll, csak felhasználás előtt forrald fel.

Hozzávalók:

  • 70 dkg marha- vagy kacsacsont
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zeller
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edénybe önts kevés olajat, majd rakd bele a csontokat, és pirítsd meg. Figyelj, hogy ne égjen meg. Ha szeretnéd, a sütőben is megpiríthatod 200 fokon körülbelül 20 perc alatt. Amikor már szép barna a csont, rakd hozzá a megpucolt, megmosott, kisebb darabokra vágott zöldségeket és a cukrot. Várd meg, míg megkaramellizálódik, azaz szépen megbarnul, majd öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Fontos, hogy mindent ellepjen.
 

Tedd hozzá a paradicsompürét, és fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, babérlevéllel. Forrald fel, majd mérsékeld a lángot, és főzd három-négy órán keresztül. Időnként kevergesd meg. Egy másik edényben zsiradék nélkül pirítsd meg a lisztet, és keverd a lébe. Amikor besűrűsödik, szűrd át, és forrald fel a mártást még egyszer. Ezt követően kínálhatod is a húsokhoz.

Blog.hu ajánló