Így készül a klasszikus barnamártás: szinte minden sült húshoz illik
A barnamártás elkészítése kicsit időigényes, de néha szánd rá magad, megéri!

Így készül a klasszikus barnamártás: szinte minden sült húshoz illik
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízletes barnamártással minden húst ünnepivé tehetsz. Nem kell vele sokat foglalkozni, csak a főzési idő hosszadalmas. Bár sokan időszűkében a hamis, félórás változatot készítik el, ez a klasszikus recept, amit nagyanyáink is szerettek. A mártás a hűtőben hosszabb ideig eláll, csak felhasználás előtt forrald fel.

Hozzávalók:

  • 70 dkg marha- vagy kacsacsont
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zeller
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edénybe önts kevés olajat, majd rakd bele a csontokat, és pirítsd meg. Figyelj, hogy ne égjen meg. Ha szeretnéd, a sütőben is megpiríthatod 200 fokon körülbelül 20 perc alatt. Amikor már szép barna a csont, rakd hozzá a megpucolt, megmosott, kisebb darabokra vágott zöldségeket és a cukrot. Várd meg, míg megkaramellizálódik, azaz szépen megbarnul, majd öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Fontos, hogy mindent ellepjen.
 

Tedd hozzá a paradicsompürét, és fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, babérlevéllel. Forrald fel, majd mérsékeld a lángot, és főzd három-négy órán keresztül. Időnként kevergesd meg. Egy másik edényben zsiradék nélkül pirítsd meg a lisztet, és keverd a lébe. Amikor besűrűsödik, szűrd át, és forrald fel a mártást még egyszer. Ezt követően kínálhatod is a húsokhoz.

Blog.hu ajánló