Ínycsiklandó barackos pite: igazi nyári édesség
A pite omlóssága, a krém és a barack zamatos találkozása fantasztikus összhatást eredményez.

Ínycsiklandó barackos pite: igazi nyári édesség
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron nem kívánod a túl édes süteményeket? Szereted a gyümölcs-pite párosítást? Akkor ennek a barackos finomságnak nem tudsz majd ellenállni! A tésztával sem gyűlik meg a bajod, és a joghurtos krém is isteni.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 db citrom
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 40 dkg joghurt
  • 40 dkg őszibarack vagy nektarin
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin
  • 2 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához szitáld egy nagy tálba a lisztet, keverd össze a sütőporral és a sóval. Majd mehet hozzá a vaj, a cukor, a tejföl és a citrom reszelt héja. Gyúrd egészen addig, amíg a tészta simává és formázható állagúvá nem válik. Készíts belőle cipót, és tedd a hűtőbe fél órára.
 

Közben készítsd el a joghurtos krémet! A zselatint olvaszd fel a cukorral, majd keverd hozzá a joghurtot. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Ezt követően lisztezett deszkán nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd igazgasd a kivajazott formába. Oszlasd el rajta a krémet, és fedd be a felszeletelt barackkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük