Így lesz tökéletes a barackos piskóta
Omlós és puha
Ha szereted külön-külön a piskótát és a barackot, akkor ezt a sütit egyenesen imádni fogod.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron a gyümölcsös piskóták az igazán nyerők. Sárga- vagy őszibarackkal egyaránt finom a népszerű és egyszerű süti.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 0,5 kg barack
  • 24 dkg kristálycukor
  • 24 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Először mosd meg a barackot, szeleteld fel, és egy kicsit tedd félre. Válaszd ketté a tojásokat. A fehérjékből verj kemény habot. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, szinte fehéredésig. Szép fokozatosan kanalazd hozzá a vizet.

A lisztet keverd el alaposan egy csipet sóval és a sütőporral, majd adagold a tojássárgához. Végül lassú mozdulatokkal dolgozd hozzá a fehérjét.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Már csak annyi dolgod maradt, hogy a barackot hempergesd meg egy kis lisztben, és szórd a tészta tetejére.

Tedd a piskótát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg. Ha a tésztának már kezd szép színe lenni, és fel is jött, ellenőrizd tűpróbával, hogy a belseje is megsült-e. Ha nem marad semmi a tűn vagy a késen, kész a piskóta. Porcukorral megszórva tálald.

Blog.hu ajánló