Krémes barackos müzlitorta
A barackos müzlitortával nincs sok dolgod, csak a hűtés tart sokáig. Igaz, megéri kivárni.
Ezt a barackos müzlitortát tényleg nem ördöngösség összeállítani. Nem tudsz hibázni, ha friss és jó minőségű alapanyagokkal dolgozol, és nem akarod lerövidíteni a hűtési időt. A krém pedig akkor lesz igazán lágy, ha alacsony fordulatszámon kevered ki.
Barackos müzlitorta
Hozzávalók 8 szelethez
- 20 dkg csokoládés müzli
- 20 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- 2 őszibarack
- 2 zacskó habfixáló
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg, a csokis müzlit törd össze vagy daráld le. Ezt követően keverd őket össze, majd nyomkodd egyenletesen a kezeddel egy közepes átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma aljába. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön massza. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az alap megszilárduljon.
A krémhez a hideg habtejszínből két zacskó fixálóval verj nagyon kemény habot. A mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét keverd össze gépi habverővel, majd óvatosan forgasd a tejszínhabhoz. Ha már homogén a krém, egyenletesen simítsd a müzlis rétegre. Két órára tedd be dermedni a hűtőbe, és alufóliával fedd le a tortaformát, hogy a tejszín ne vegyen be semmilyen szagot. Ezt követően díszítsd a megmosott és cikkekre vágott őszibarackokkal, majd egy napra rakd vissza a hűtőbe. Tálalás előtt a tortakarikát vedd le róla, és úgy szeleteld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció