A legfinomabb kefires, kevert barackos sütemény receptje
A könnyű, omlós tészta friss gyümölccsel mindig nyerő. Egyszerű, ellenállhatatlan édesség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kevert sütiknek rengeteg változata van, közös bennük, hogy isteni finomak és elronthatatlanok. Éppen ezért ezzel a recepttel kezdők is bátran próbálkozhatnak. Biró Sára barackos kevertjében a mérce a kis kefirespohár.  

Barackos kevert

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 6 őszibarack
  • 4 pohár liszt
  • 2 pohár kristálycukor
  • 2 pohár kefir
  • 1 pohár olaj
  • 2 tojás
  • egy citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban a tojásokat keverd habosra a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a kefirt, és az egészet jól dolgozd össze. Fokozatosan forgasd a masszához a sütőporral elegyített lisztet. Öntsd bele a szódabikarbónát, facsard hozzá a citromot. Ne csodálkozz, ha elkezd pezsegni. Jól keverd össze, és amikor már csomómentes, homogén, öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. 

Mosd meg, kockázd fel a barackot, forgasd bele egy kevés lisztbe, hogy a gyümölcs ne süllyedjen a tészta aljára, és tedd a massza tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd készre a kevertet. Ekkor ellenőrizd tűpróbával, hogy mindenhol átsült-e. Ha egy hegyes kést vagy hústűt a tésztába szúrsz, majd üresen húzol ki, a süti elkészült. Tálaláskor szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük