Barackos-túrós papucs nagyon kevés munkával: leveles tésztából készítve villámgyorsan megvan
Ha van otthon egy csomag leveles tésztád, pillanatok alatt isteni finom barackos-túrós papucsokat állíthatsz össze.
Hogy milyen finom édességek készíthetők leveles tésztából, bizonyítják ezek a mennyei barackos-túrós papucsok. Nem baj, ha a töltelék sütés közben egy picit kifolyik a tésztából, sőt, a nagyon enyhén odakapott lekvár még jó ízt is ad neki.
Barackos-túrós papucs
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg túró
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A leveles tésztát terítsd ki, és vágd egyforma négyzetekre. A túrót keverd el a tejszínnel és a vaníliás cukorral. Minden négyzet közepébe tegyél egy kiskanál túrót és lekvárt, de ha szeretnéd, készíthetsz csak túrós és csak lekváros darabokat is. A négyzetek két átellenes csücskét hajtsd fel egymásra, és helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojással, és told az egészet a sütőbe 20-25 percre, amíg a papucsok aranyszínt kapnak.
Sós ropogtatnivaló is készülhet leveles tésztából: a paradicsomos pitére kecskesajt is kerül.
Szaftos paradicsomos pite kecskesajttal: leveles tészta az alapja
Nyári estékre süsd meg ezt az egyszerű leveles tésztás pitét, amelyet lédús, édes paradicsom tesz ellenállhatatlanná.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció