Egyszerű olajos piskóta sok barackkal és szederrel: jó levegős lesz, és nem esik össze
A piskóta akkor tökéletes, ha pillekönnyű, szép magas és levegős. Ha eddig nem lett az igazi, próbáld ki ezt az olajos változatot.

barackos-szedres-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta minden alkalomra remek választás, főleg sok gyümölccsel a tetején. A süti tésztája az olajnak és a víznek köszönhetően rendkívül puha, nem fojtós, és még másnap is tökéletes lesz az állaga. A barack-szeder párosítás kitűnő. Érdemes a gyümölcsöket kevés lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjenek a süti aljába. 

Barackos-szedres olajos piskóta

Hozzávalók:

  • 40 dkg őszibarack
  • 25 dkg szeder
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével keverd hozzá a tojások sárgáját, majd forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Olajjal és vízzel lazítsd a tésztát. A sima masszát öntsd kivajazott, kilisztezett sütőformába.

A gyümölcsöket mosd meg, a barack magját távolítsd el, és vágd szeletekre. A szederrel együtt rendezd a massza tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30-35 perc alatt. Teszteld tűpróbával: ha a sütibe szúrt tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. 
A barack az édes, ropogós morzsasütibe is kiváló. Ezt a csodás édességet elhibázni sem tudod.

Ezt is szeretjük